7 Činjenica o Pravima Europske Unije Koje Bi Svi Trebali Znati

Europska unija je jedna od najznačajnijih organizacija na svijetu, a sastoji se od 28 europskih zemalja i zadužena je za upravljanje zajedničkim gospodarskim, socijalnim i sigurnosnim pitanjima svojih članica.

Pravo europske unije posluje s EU i sadrži niz ugovora, prijedloga zakona i sudskih odluka prema kojima državni članovi Europske unije žive.

 

Kad god postoji pravni sukob među članicama EU, ova institucija intervenira, delegira i osigurava interes Europske unije kao cjeline. Važno je biti informiran o ovakvim organizacijama koje se brinu o našem gospodarstvu i zakonima. Evo nekoliko činjenica koje bi svi trebali znati:

Uvjeti Za Ulazak

Da bi bila dio Europske unije, država kandidat mora biti demokratska i slijediti uvjete koji poštuju ljudska prava i imaju dobru ekonomske politiku. Zakon Europske sadrži mnoge ugovore, a Ugovor o funkcioniranju Europske unije (UFEU) i Ugovor o Europskoj uniji (TEU) glavni su izvori politika EU.

Demokracija Je Presudna

TEU naglašava načela demokracije i ljudskih prava. UFEU navodi razna područja u kojima EU može raspravljati i donijeti zakone. Zakon Europske unije vlada Europskim parlamentom, Vijećem Unije, Europskom komisijom, Sudom pravde, Revizijskim sudom i Vijećem ministara, s predstavnicima svih država članica.

 

Zemlje Pripadnice EU Mogu Je Napustiti U Bilo Koje Vrijeme

Zakon o EU-u vodi računa o pravnom poslu koji uključuje sve države članice, pa je njihova glavna briga očuvanje svih ljudskih prava i traženje gospodarskog rasta.

Vrlo je važno znati više o organizaciji koja se bavi pitanjima koja utječu na naše ljude. Te informacije mogu vam pomoći u boljem razumijevanju.

Copyright © Komora Bih, Sva prava pridržana.